Om

Forlaget Møllegades Boghandel er en fortsættelse og forlængelse af den frivilligt drevne boghandel i Møllegade 8A. Drivkraften for både forlag og boghandel er fællesskabet og det personlige engagement samt ønsket om at give litteraturen tid og rum fra en platform fri af økonomiske interesser. I kraft af boghandlens position som samlingspunkt for litteraturinteresserede, har forlaget en særlig indsigt i og forbindelse til Danmarks spirende forfatterscene. Fællesskabet og nærheden, som boghandlen er bygget op omkring, tager vi med os ind i forlagets arbejde.

Æra-Serien

Æra-serien er forlagets serie for debutanter.

Æra-serien er et sted for eksperimenterende former og ny litteratur. Vi lægger vægt på et tæt samarbejde mellem redaktør og forfatter. Det er sådan, vi vil skabe debutantlitteratur, der skubber til grænserne for og sætter præg på den danske litterære offentlighed. Med Æra-serien vil vi give plads til nye og anderledes stemmer, der er i proces.

Arkade-Serien

Arkade-serien er forlagets serie for filosofi. 

I Arkade-serien bringes hidtil uoversatte værker af både anerkendte og oversete filosoffer, der bevæger sig i spændings-feltet mellem skønlitteratur og tænkning og belyser denne relation. Serien bygger på den række åbne seminarer om forholdet mellem litteratur og filosofi, der fandt sted i Møllegades Boghandel i årene 2015-2019, og i denne ånd ledsages seriens udgivelser således også af seminarer i boghandlen, der åbner værkerne op til samtale.