Ensomhedens interval

En pige tilbringer en sommer hjemme med sine forældre, tvillingebrødre og familiens hunde. Hun keder sig, kalder sig Haha og længes efter timerne hos sin cellolærer. Snart overtages familiens verden af Hahas fantasi og vilje, der begynder at styre relationer og hierarkier imellem insekter, sanser og planter såvel som familiemedlemmer. Bogen er et forvrænget eventyr befolket af vildfarne stokroser, tyggegummidyr sat fast under bordpladen, fluer, silkekjoler og en grådig tante.

Pigen Haha ved, at det er farligt at blive set på af andre, at man kan tabe ansigt. Det er noget andet med lyde. Haha interesserer sig for det, der opstår, når hun lytter til huset og haven, og når hun stryger cellobuen over strengene. Ensomhedens interval er en bevægelse ind i altings lyd og et opgør med det sansehierarki, som placerer synssansen over de andre sanser. Den handler om at bruge sanserne til at styre, hvordan man bliver opfattet, hørt og set.

Kajsa Balk-Møller (f. 1995) er uddannet fra Skrivekunstakademiet i Bergen og Talentskolens forfatterlinje. Hun studerer i øjeblikket ved kunstakademiet i Bergen. Ensomhedens interval er hendes debut.

Presse

Politiken, Benedicte Gui de Thurah Huang:

“En lovende debut […] [Romanens] særhed trækker den ud af realismen og ind i et univers, hvor en pige kan forsvinde
ved simpelthen at blive til en cirkel, et rundt 0.”

litteratursiden.dk:

“Stærke billeder […] Et smukt portræt af ung pige på vej mod voksenlivet.”

LitteraturNu:

“En historie uden et egentligt plot, men med perlesnore af betydning […] Ensomheden klinger, som en tone slået an med en stemmegaffel, længe, gennem hele bogen og
videre ud.”

Antal sider: 101

Pris: 200 kr.

ISBN: 9788797128749

Udgivelsesdato: 13.10.2022

Ensomhedens interval er tredje udgivelse i serien Æra, en serie for debutanter på Forlaget Møllegades Boghandel