Offentlighedens rum

Hvad får man hvis man spørger 28 nordiske kunstnere om det offentlige rum? Det er denne bog et svar på: Gennem billeder, fortællinger, noveller, essays, digte og korte erklæringer beskrives tanker og oplevelser i det offentlige rum. Alle teksterne er originale bidrag, og bogen spænder vidt over kunstnertraditioner såvel som -generationer. Fra spirende til verdenskendte billedkunstnere, arkitekter, fotografer og forfattere, præsenterer det frivilligt drevne Forlaget Møllegades Boghandel legende og fantasifulde bud på hvad samfundets delte rum kan betyde.

Med bidrag fra Olafur Eliasson, Mamma Andersson, Tal R, Merethe Lindstrøm, Carl-Henning Wijkmark, SUPERFLEX feat. Toke Lykkeberg, Ragnar Kjartansson, Juhani Pallasmaa, Madame Nielsen, Frode Grytten, Sjón, Dorte Mandrup, Kjersti Annesdatter Skomsvold, Martin Bigum, Steinunn Thórarinsdóttir, Sirkka-Liisa Konttinen, Johan Dehlin, Dark Matters, Charlotte Gyllenhammar, Ólöf Nordal, Edith Lundebrekke, Kjetil Trædal Thorsen, Kaarina Kaikkonen, Shwan Dler Qaradaki, Dominique Hauderowicz & Kristian Ly Serena, Meriç Algün og Rúrí.

Redigeret af Tora Frogner, Vincent F. Hendricks, Frederik Stjernfelt og Joachim S. Wiewiura.

Formgivning af Line-Gry Hørup.

Presse

Information, Steen Nepper Nielsen

“Det offentlige rum kan være en fælles mødeplads for uventede menneskelige udvekslinger i æstetisk smittende omgivelser: men det kan også degenerere til et sansefattigt, overplanlagt, ensrettet og kommercielt inficeret sted, der hurtigt kan udskiftes og endnu hurtigere forglemmes. I en vidunderlig skøn kunstbog udfoldes 28 nordiske kunstneres bud på sagen. […] Problemstillingen for bogen er klar, og grebet utraditionelt og herligt. […] Formsproget er mangfoldigt: Essays, fotokunst, digte, ’rene’ oplevelser, tilløb til manifester og små noveller. Og som noget ganske originalt skal bidragene helt konkret foldes ud som små firesiders pakker af tekst og billeder for at blive nydt og fortæret medtænkende.”


Atlas, Luna Svarrer

“Offentlighedens Rum er først og fremmest et kunstnerisk, æstetisk objekt. Sådan en bog, som man har lyst til at vende og dreje, stikke næsen ned i, dufte, undersøge […] Det er kombinationen mellem en klassisk æstetik, der værdsætter det gode boghåndværk og en enorm, men alligevel afmålt, legesyge, der gør bogen til et interessant første møde. Siderne er ikke almindelige sider, de skal flippes ud horisontalt. Det er lækkert at være så tæt knyttet, fysisk og praktisk, til det materiale, man nu engang sidder og læser i. […] underholdende, tankevækkende”


Arkitekten, Anne Pind

“Det er sjældent at få en bog i hænderne, der er så seriøst legende og undersøgende som denne. […] Bogens sider er et mylder af liv. […] Det offentlige rum er en stor og ustyrlig samarbejdsøvelse. Det samme er denne lille, viltre bog.”


Antal sider: 180

Pris: 230 kr.

ISBN: 9788797128701

Udgivelsesdato: 06.06.2019